Tilan esittely

Calan tarina alkoi vuonna 2008 Englannin nummilta pienenä tilana nimeltään Howdale Heights Farm. Miltei kolmekymppinen Carlene "Carly" Fitzsmorris oli perinyt kymmenen karsinan tallin isältään ja haaveili omasta saddlebredfarmista, hurahdettuaan saddle seatiin ja rotuun työskenneltyään Yhdysvalloissa. Tilalle hankittiin sen nykyiset kantahevoset ja tie menestykseen alkoi.

Vuoden 2009 loppuun mennessä menestyksen myötä tilat (ja palkintokaappi) alkoivat kuitenkin käydä pieniksi kasvavalle hevosmäärälle ja edessä oli joko muutto tai uuden tallirakennuksen rakentaminen. Vastaus ongelmaan tuli kuitenkin yllättävältä taholta: Carly meni naimisiin ranskalaisen miehen kanssa, vanha farmi myytiin ja tilalle ostettiin hulppea vanha kartano Bretagnen maalaismaisemista.

Tuli vuosi 2015 ja Carly oli lopen kyllästynyt Eurooppaan ja sen pieniin saddlebredpiireihin, eikä viehätys Yhdysvaltoja kohtaan ottanut loppuakseen. Carly teki lopullisen päätöksen maaliskuussa 2015 ja osti hevostilan Kaliforniasta. Vuoden 2016 alussa, pitkien valmistelujen jälkeen hän vihdoin pakkasi hevosensa ja tavaransa ja muutti Atlanttin toiselle puolelle, Kaliforniaan.

Miljöö

Cala on lyhyehkön historiansa aikana vaihtanut Yorkshiren nummilta Bretagnen rannikolle ja on nyt toivon mukaan pysyvästi muuttanut kukkulaiseen Kaliforniaan. Carly ei kaikesta huolimatta halunnut luopua luonnosta tai merituulen puhalluksesta, joten uusi tila ostettiin aivan Kalifornian rannikolta, lyhyen ajomatkan päästä San Franciscoa. Mikäli siis käyt ihmettelemässä San Franciscon vilinää tai kenties rentoutumassa Napa Valleyn viinitiloilla, voit helposti poiketa myös Calaan.

Nykyisen tilan entinen omistaja rakennutti suurimman osan tilan rakennuksista vuonna 2012, joten ne ovat edelleen uutuudenkiiltäviä. Tilasta oli tarkoitus tulla laukkahevosfarmi, mutta omistaja kuoli yllättäen sairaskohtaukseen, eivätkä perilliset halunneet jatkaa työtä hevosten parissa. Synkkien tapahtumien ei anneta kuitenkaan varjostaa farmin uutta elämää askellajiratsujen kanssa. Carly osti tilan vuonna 2015, jolloin paikkaa ehostettiin ratsuille sopivammaksi. Entisestä kilpahevostallista tuli hulppea oritalli, laukkarataa pienennettiin saddle seatiin sopivaksi ja pihalle nousi upea katettu maneesi.

Cala lepää auringon värjäämien kukkuloiden keskellä pienessä laaksossa, lähellä rantaviivaa. Suurtilalle mahtuu yli sata hevosta kolmeen eri talliin: ori-, tamma- ja nuorten orien talliin, ollen suurin kaikista Carlyn omistuksessa olleista farmeista. Tammatalli on hieman kauempana pihapiiristä, lähellä suurempia tarhoja ja laitumia, jotta tammat olisi helppo viedä rauhassa mahdollisine varsoineen tarhoihin, ilman orien huutelua.

Tallikoirat

Calan pihapiirissä aivan ensimmäiseksi sinua tulevat varmastikin tervehtimään lukuisat tallikoirat. Suurin osa Calan koirista on hankittu ainakin osittain vahtikoiriksi, mutta vahti tarkoittaa näille koirille lähinnä ilmoittamista haukkumalla, että joku on saapunut pihalle, jonka jälkeen onkin aika mennä katsomaan olisiko vierailija rapsuttelutuulella. Koiralaumassa pyörii lisäksi kaksi työntekijöiden koiraa ja vierailijat ovat tervetulleita tuomaan oman koiransa tallille, kunhan vieraat koirat pidetään hevosten ja niiden oman turvallisuuden vuoksi kytkettyinä.

Narttu Gyro ja uros Toby ovat nelivuotiaita bordercollieita ja aivan varmasti ensimmäisiä tyyppejä, johon törmäät tallilla. Molemmilta löytyy energiaa viiden koiran verran ja niiden kanssa pitäisi olla koko ajan touhuamassa jotain. Etenkin Gyro innostuu usein vieraista niin paljon, että sinkoilee ympäriinsä ja saattaa hyppiä päälle. Pohjimmiltaan hyvin nöyrän Gyron rauhoittaa kuitenkin yksi napakka käsky omistajalta. Mikäli näiden kahden kanssa ei leikitä koko ajan, painivat ne yleensä keskenään, lepäävät hetken ja jatkavat taas painia.

Hannibal on kuusivuotias belgianpaimenkoirauros, joka suhtautuu vieraisiin aina pienellä varauksella ja ilmoittaa kaikista pihaan saapuvista kuuluvalla haukulla. Hannibal ei missään nimessä ole aggressiivinen, mutta se lähinnä pysyttelee niiden ihmisten seurasta, joihin se on kiintynyt. Useimmiten se notkuu tallin toimistossa tai seurailee lempi-ihmisiään tallissa.

Nugget on tallin seniori, 12-vuotias saksanpaimenkoiraristeytysuros ja varmasti lempein koira, jota maa päällään kantaa. Se tulee yleensä tervehtimään kaikkia vieraita verkkaista hölkkää ja ärähtää Tobylle ja Gyrolle, mikäli nuo sekoilevat liikaa tai hyppivät sen silmille. Nugget viettää päivänsä makoilemalla pihalla tai lounasaikaan myös työntekijöiden taukotilassa, sillä eihän sitä ikinä tiedä milloin sieltä saa herkkuja.

tallin ja miljöön kuvat © Cavalli Estate, P.M. Graham, Mookie Forcella, koirat © Ana Fuentes

Historiaa

Hall of Fame, vanhoja ulkoasuja ynnä muuta arkistoissa.

Tamma- ja orilinjat

Lue lisää Calasta lähteneistä ori- ja tammalinjoista.

© tangerine 2008-2016, ellei toisin mainittu / otsikon kuvat © Freeman Saddlebreds, Rachel Kelley
Tämä on virtuaalitalli! / This is a sim-game stable!